Over Winnie

You Deserve to Feel Great.

“Houd nooit op met dromen, zelfs als niemand ze gelooft. Want de mooiste avonturen, die beginnen in je hoofd” (Martin Gijzemijter)

Achtergrond

Geboren in Amsterdam in een gewoon arbeidersgezin als oudste van drie kinderen, was ik snel gewend zelf verantwoordelijkheid te nemen over mijn leven. Al vroeg regelde en organiseerde ik clubjes, inzamelacties en ondersteunde ik mensen.

Na het VWO heb ik veel opleidingen gevolgd. Ik heb tien jaar in allerlei functies in het toerisme gewerkt, van de Luchthaven Schiphol tot het organiseren van kanovakanties voor de VIVA en zeilvakanties en Turkije. Daarna ben ik naar Spanje verhuisd en kwam ik terecht in marketingfuncties in de technische wereld. Terug in Nederland ben ik kwaliteitsmanager en auditor geweest, voordat ik op een avond werd gebeld met de opmerking: “We zoeken een wethouder hahahahaha!”

Van november 2004 tot juni 2008 en van 2010-juli 2021 was ik wethouder voor een lokale partij, Leefbaar Zeewolde. Onze partij is niet gelieerd aan andere leefbaarpartijen. Wij bestaan sinds 1994 en zijn sinds 1998 de grootste partij in Zeewolde.

Aanpak en visie

Het wethoudersvak is een eenzaam beroep. Je bent kwetsbaar en werkt in een team waarvan de leden rond de verkiezingen je tegenstanders zijn. Je fractie verwacht dat je je mannetje (of vrouwtje) staat en het bestuur heeft jou gekozen om de eer van de partij te verdedigen. Je werkt met complexe vraagstukken, je moet flexibel zijn en maakt lange dagen (en weekenden). En o ja, je hebt ook nog een privéleven…. Voor mij reden genoeg om via de wethoudersvereniging een opleiding tot professioneel coach te doen om mijn collega’s beter te ondersteunen. Al is het maar om je hart te luchten of een check-up te doen hoe je ervoor staat. In de volle overtuiging dat je moet blijven professionaliseren en ontwikkelen om je staande te kunnen houden in een bijzonder mooie baan.

En als je a zegt, moet je ook b zeggen en verder gaan met de ontwikkeling van de democratie en politiek ook echt anders en toegankelijk maken voor gewone inwoners.
In mijn zoektocht naar andere manier van gespreksvoering kwam ik een artikel over Deep Democracy tegen. Dat sprak mij aan: luisteren zonder in discussie te gaan, de stem van de zwijgende minderheid (of meerderheid) boven water brengen, en tot unanieme besluitvorming komen. Inmiddels heb ik diverse workshops mogen geven, gesprekken begeleidt en heb ik een aantal gesprekken op voeten gedaan. Mijn ervaring is dat deelnemers zich gehoord voelen, dat meningen ertoe doen en dat het gesprek dynamisch en overzichtelijk verloopt.

Recensie wethouders coaching

“Toeval bestaat niet en dat lijkt ook het geval te zijn als we kijken hoe Winnie en ik elkaar ontmoetten. We raakten toevallig in gesprek, beiden op zoek naar de juiste ingang van een voetbalstadion waar de wethoudersvereniging een bijeenkomst organiseerde over de vraag: wat ná het wethouderschap? Ik had me opgegeven voor een introductiegesprek met een coach en toen Winnie één van de coaches bleek te zijn, lag de keuze voor de hand, we hadden een klik.

De gesprekken, die volgden vóór en ná het wethouderschap zorgden er voor dat ik regie hield over het afscheid en de toekomst en zelf weloverwogen keuzes maakte. Winnie is in dat proces mijn maatje geweest, ze stimuleert, vraagt door, geeft feedback en weet wat je als wethouder meemaakt.

Ze gebruikt verschillende werkvormen, maar de gesprekken, samen aan de keukentafel leverden prachtige inzichten op.
Winnie is een warme persoonlijkheid, goedlachs, met veel levenservaring, ze toont echt interesse wat je denkt en je beweegt
Kortom ik beveel haar van harte aan, als je zelf overwogen keuzes wilt maken.

Met vriendelijke groeten,

Dieke Frantzen”

Meer weten?

5 + 12 =

Telefoon

06 - 4610 2991

Email

info@winnifredprins.nl

Adres

Schokker 63
3891 DM  Zeewolde

Bereikbaar

Ma - Vrij: 9:00 - 17:00
Weekend: gesloten

Linked In