Selecteer een pagina

Coaching

Aanpak en visie

Het wethoudersvak is een eenzaam beroep. Je bent kwetsbaar en werkt in een team waarvan de leden rond de verkiezingen je tegenstanders zijn. Je fractie verwacht dat je je mannetje (of vrouwtje) staat en het bestuur heeft jou gekozen om de eer van de partij te verdedigen. Je werkt met complexe vraagstukken, je moet flexibel zijn en maakt lange dagen (en weekenden). En o ja, je hebt ook nog een privéleven…. Voor mij reden genoeg om via de wethoudersvereniging een opleiding tot professioneel gecertificeerd coach te doen om mijn collega’s beter te ondersteunen. Al is het maar om je hart te luchten of een check-up te doen hoe je ervoor staat. In de volle overtuiging dat je moet blijven professionaliseren en ontwikkelen om je staande te kunnen houden in een bijzonder mooie baan.

En wanneer het dan stopt, dan zoek je de tijd om tot rust te komen, het beroep te ontwennen en te werken aan een hele nieuwe levensfase en beroep.

In beide gevallen help ik je graag. Sinds 2016 begeleid ik (ex)politici in zowel ondersteuning tijdens als na hun loopbaan, ook bij APPA-trajecten. In de periode november 2004 tot en met september 2023 ben ik 17 jaar actief geweest als wethouder voor een lokale partij, Leefbaar Zeewolde.
Daarnaast heb ik bijdrages geleverd aan de Wethoudersvereniging, diverse VNG-commissies, netwerk lokale democratie en ben ik voorzitter van Kennispunt Lokale Politieke Partijen.

Appa trajecten worden overeenkomstig wettelijke voorschriften gefinancierd en uitgevoerd. Een coachsessie kost 150 euro per uur,  excl btw, excl reiskosten.

Recensie wethouders coaching

“Toeval bestaat niet en dat lijkt ook het geval te zijn als we kijken hoe Winnie en ik elkaar ontmoetten. We raakten toevallig in gesprek, beiden op zoek naar de juiste ingang van een voetbalstadion waar de wethoudersvereniging een bijeenkomst organiseerde over de vraag: wat ná het wethouderschap? Ik had me opgegeven voor een introductiegesprek met een coach en toen Winnie één van de coaches bleek te zijn, lag de keuze voor de hand, we hadden een klik.

De gesprekken, die volgden vóór en ná het wethouderschap zorgden er voor dat ik regie hield over het afscheid en de toekomst en zelf weloverwogen keuzes maakte. Winnie is in dat proces mijn maatje geweest, ze stimuleert, vraagt door, geeft feedback en weet wat je als wethouder meemaakt.

Ze gebruikt verschillende werkvormen, maar de gesprekken, samen aan de keukentafel leverden prachtige inzichten op.
Winnie is een warme persoonlijkheid, goedlachs, met veel levenservaring, ze toont echt interesse wat je denkt en je beweegt
Kortom ik beveel haar van harte aan, als je zelf overwogen keuzes wilt maken.

Met vriendelijke groeten,

Dieke Frantzen”

Meer weten?

11 + 15 =

Telefoon

06 - 4610 2991

Email

info@winnifredprins.nl

Adres

Schokker 63
3891 DM  Zeewolde

Bereikbaar

Ma - Vrij: 9:00 - 17:00
Weekend: gesloten

Linked In