Aftellen naar een nieuw jaar

Op mijn bureau staat een terugtelklok die de resterende tijd aangeeft tot 1 januari 2015. Nog 33 dagen, dan is de overgang van de jeugdzorg en AWBZ naar de gemeenten een feit. Nog slechts 15 werkdagen, dan moet alles klaar zijn.

Langzamerhand wordt duidelijk wat voor ongeloo ijke puinhoop het huidige zorglandschap is. Een wirwar van regels, zorgaanbieders en geldstromen. Een kluwen van gegevens die ontward moet worden door Den Haag de Met onduidelijkheid voor de klant als gevolg. Dat vind ik erg vervelend. Ik zou het willen oplossen, maar de gemeente is pas vanaf 1 januari verantwoordelijk. Tot die tijd moeten de zorgaanbieders en de zorgverzekeraars uitleggen hoe dit nu kan en waar de klant straks aan toe is. Ik geloof er oprecht in dat wij als gemeente deze warboel gaan oplossen, en dat het uiteindelijk stukken beter en helderder gaat worden. Ondanks de grote bezuinigingen die we van Den Haag moeten doorvoeren.

Een mooi, nieuw huis, dat is wat ik wil gaan maken. Warm aangekleed, met een duidelijke inrichting. Niet benauwend of betuttelend, maar waar je welkom bent en je gesteund voelt. Waar je terecht kunt als je je zorgen maakt of vragen hebt. Waar je mag zijn wie je bent.
Het is net als verhuizen: we hebben de sleutel gekregen en zijn bezig met het uitpakken van de dozen. De eerste dozen zijn het belangrijkste, die zijn al uitgepakt. Andere dozen komen nog aan de beurt, en sommige dozen zullen op de zolder blijven staan en nooit meer open gaan.

Op 1 januari gaat de voordeur open en is de basis klaar die nodig is om er in te kunnen wonen. Aan de opsmuk gaan we daarna werken. Ik wens u alvast een prachtig nieuw jaar toe!

Meer weten?

13 + 15 =

Telefoon

06 - 4610 2991

Email

info@winnifredprins.nl

Adres

Schokker 63
3891 DMĀ  Zeewolde

Bereikbaar

Ma - Vrij: 9:00 - 17:00
Weekend: gesloten

Linked In